Αξιοθέατα

Διακοπές σε μια από τις πιο καθαρές παραλίες της Μεσογείου

Η εικόνα είναι μαγευτική! Βγαλμένη από καλοκαιρινά καρτ ποστάλ. Η μεγάλη παραλία στις Καμάρες της ανατολικής Μάνης με σταχτιά άμμο, κρυστάλλινα γαλάζια νερά και φόντο ένα καταπράσινο τοπίο με την επιβλητική γοητεία της Μάνης. Εκεί σε απόσταση μόλις 800 m από το κύμα, το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά Kamares Villas Boutique Hotel, έτοιμο να πραγματοποιήσει την καλοκαιρινή σας φαντασίωση. Το ξενοδοχείο ήρθε για να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας στην περιοχή και να προσφέρει στον επισκέπτη μοντέρνες συνθήκες διαμονής που θα του επιτρέψουν να γνωρίσει την πολιτιστική κληρονομιά, τις φυσικές ομορφιές και τις πανέμορφες παραλίες της ανατολικής Μάνης. Κι επειδή καλοκαιρινές νοούνται χωρίς βόλτες και διασκέδαση, το πανέμορφο Γύθειο, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 14 χλμ και προσφέρει πλήθος ενημερωμένη αγορά για ψώνια και πολλές επιλογές για καφέ, φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Αν πάλι προτιμάται κάτι πιο ήσυχο και ρομαντικό η Αρεόπολη βρίσκεται ακόμα πιο κοντά σε απόσταση 12 χλμ και σας προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση για τη βραδινή σας έξοδο.

Ανακαλύψτε τη δικής σας Μάνη!

Ανυπόταχτη. Ξεχωριστή. Μοναδική. Η περιοχή της Ανατολικής Μάνης που βλέπει προς το Λακωνικό Κόλπο  είναι πολύ ιδιαίτερη. Έχει ιδιαίτερη ομορφιά, ιδιαίτερους αλλά φιλόξενους ανθρώπους, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση. Πρόκειται για μια περιοχή κυρίως ορεινή, με άνυδρο και άγονο έδαφος, βαρύ κλίμα το χειμώνα και πολύ ζεστό το καλοκαίρι.  Περιλαμβάνει τις άλλοτε επαρχίες του Γυθείου και Οιτύλου  και η συνολική της έκταση φθάνει τα 1800 τ.χλμ. που με ραχοκοκαλιά  τον Ταΰγετος,  καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο. Έχει έδρα το Γύθειο και ιστορική έδρα την Αρεόπολη. Το όνομα της το οφείλει πιθανότατα στο περίφημο κάστρο της Μαΐνης, που χτίστηκε στις αρχές του 10ου αιώνα. Η Μάνη κατοικούνταν  από την παλαιολιθική εποχή και σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής της διαδρομής είχε μια ξεχωριστή πορεία. Ήταν ανέκαθεν μια περιοχή διοικητικά αυτόνομη, πολιτισμικά συμπαγής, ιστορικά και οικιστικά ξεχωριστή τόσο στα χρόνια του Βυζαντίου όσο και την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, η Μάνη, απετέλεσε ξεχωριστό νομό μέχρι το 1937 όταν με νόμο του Μεταξά η Δυτική Μάνη, αποσπάστηκε από την επαρχία Οιτύλου Λακωνίας και προσαρτήθηκε στην επαρχία Καλαμών του Νομού Μεσσηνίας. Η διάσπαση αυτή είχε ως στόχο να αποδυναμωθεί ο σκληρός πληθυσμός της περιοχής που ανέκαθεν αντιστεκόταν στις κυβερνήσεις του ελληνικού κράτους. Σήμερα η περιοχή διατηρεί τα μοναδικά  πολιτισμικά χαρακτηριστικά που εντυπωσιάσουν τον επισκέπτη. Μοναδικοί  πετρόχτιστοι οικισμοί και πύργοι αξεπέραστης αρχιτεκτονικής, αμέτρητες βυζαντινές εκκλησίες, πληθώρα μικρών παρθένων κολπίσκων με κρυστάλλινα νερά, περιμένουν τον επισκέπτη να ανακαλύψει αυτό που τον γοητεύει περισσότερο…

 

 

 

 

 

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Kamares Villas Boutique Hotel είναι το κομβικό σημείο στο οποίο βρίσκεται. Η θέση του στο χάρτη επιτρέπει στον επισκέπτη όχι μόνο να χαρεί μια προικισμένη γεωγραφικά περιοχή με απεριόριστη φυσική ομορφιά αλλά και να μετακινηθεί εύκολα και γρήγορα προς τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μάνης. Εκμεταλλευτείτε το… 

 

 

 

 

Καμάρες Στα ίχνη της αρχαίας πόλης Λάς

Οι Καμάρες είναι ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός που ανήκει στην κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Είναι ένα  ήσυχο ψαροχώρι με μια μεγάλη αμμώδη παραλία που είναι ιδανική για καλοκαιρινά μπάνια. Το όνομα Καμάρες οφείλεται στο σημαντικό αψίδωτο κτίριο της ρωμαϊκής περιόδου (με διάμετρο 18 μέτρα) και σήμερα ένα μέρος του είναι σήμερα καταβυθισμένο. Η περιοχή που βρίσκονται οι Καμάρες ήταν τμήμα της αρχαίας πόλης Λας, που έφθανε μέχρι το ιερό του Δία, στις εκβολές του ποταμού Σκύρα. Η Λάς ήταν η αξιολογότερη από όλες τις προϊστορικές πόλεις της Λακωνίας, αναφέρεται μάλιστα και από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και κυριαρχούσε στην  ευρύτερη περιοχή μαζί με το Οίτυλο. Εκτός από την όμορφη γεωγραφία του τόπου και την γοητεία του μανιάτικου τοπίου ένα αξιοθέατο που μπορείτε να επισκεφτείτε στις Καμάρες είναι το μικρό γεφύρι στις εκβολές του ποταμού Σκύρα. Ένα μικρό έργο τέχνης φτιαγμένο από μανιάτική πέτρα.

Γύθειο

Μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού  Λαρύσιο (Κούμαρος) που θεωρείται το ασφαλέστερο της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και είναι το κυριότερο λιμάνι του Λακωνικού κόλπου, απ΄ όπου  γίνονται εξαγωγές εσπεριδοειδών (κυρίως πορτοκαλιών), λαδιού και ελιάς. Το Γύθειο έχει σήμερα πληθυσμό 4.279 κατοίκους (απογραφή 2011), είναι έδρα του ομώνυμου δήμου που περιλαμβάνει 18  διαμερίσματα και έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης. Είναι επίσης, μια ήσυχη και γραφική πόλη η οποία διαθέτει πλούσια αγορά, τράπεζες, νοσοκομείο και όλες τις απαραίτητες δημόσιες υπηρεσίες. Προσφέρει ακόμα μεγάλη ποικιλία επιλογών για φαγητό ποτό, διασκέδαση και πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη. Ξεχωρίζει στην νότια άκρη της πόλης η μικρή προβλήμα που την ενώνει με ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι, στο οποίο βρίσκονται ο πύργος Τζανετάκη, ο οκτάγωνος ομώνυμος φάρος (φάρος Κρανάης) και ο μικρός ναός Αγίου Πέτρου.